Sertifikater og produktmerking

Kvalitet og ansvarlighet – dette er to verdier Spreadshirt legger vekt på. Når det dreier seg om tekstiler, kan sertifikater og kontrollmerking gi nyttig informasjon. De viser om en produsent holder seg til gjeldende standarder og produserer varene under rettfertige og miljøvennlige betingelser. At nivået holder seg konstant er også avgjørende: alle sertifikater må fornyes regelmessig.

På den følgende listen ser du hvilke kontrollmerkinger, sertifikater og medlemskaper våre produsenter hadde ved siste oppdatering (10/2020). Ved å klikke på de enkelte betegnelsene ledes du til det tilhørende nettstedet. Dessuten får du vite om produsenten har undertegnet våre etiske retningslinjer.

Har du ytterligere spørsmål om våre produkter eller produsenter, ta gjerne kontakt med vårt hyggelige serviceteam.

Textiler

Anvil

Anvil er et datterselskap av Gildan Activewear Inc. Å hylle kundenes individualitet ser merket som en av sine viktigste oppgaver. Fokus er rettet mot passform og brukskomfort. Dermed kan alle og enhver lett finne sitt favorittplagg. T-skjorter fra Anvil er sertifisert iht. Oeko-Tex® Standard 100.

www.anvilknitwear.com

AWDis

https://shop.ralawise.com

B&C

Hos den belgiske produsenten B&C er det ingen kompromisser: Alle T-skjorter, poloskjorter og sweatshirt er sertifisert iht . Oeko-Tex® Standard 100. Som medlem av initiativet Business Social Compliance Initiative (BSCI) og Fair Wear Foundation (FWF) forplikter de seg dessuten til å overholde høye sosiale standarder i alle leverandørland.

www.bc-collection.eu

Babybugz

Det beste for babyen: Hele produktsortimentet til Babybugz, som er småbarnsmerket til den britiske tekstilfabrikanten Mantisworld, er sertifisert iht .Oeko-Tex® Standard 100. For å sikre best mulig hudvennlighet benytter produsenten dessuten glidelåser og trykknapper som er helt fri for allergifremkallende nikkel.

www.mantisworld.com

BagBase

BagBase er veskemerket til Beechfield Brands.

www.bagbase.com

Beechfield

Med Beechfield kan man vær sikker på å få rettferdig produserte capser og luer. Sosialt ansvar, miljøvern og streng overholdelse av lover og regler står sentralt for produsenten, som kontrollerer regelmessig at bedriftens etiske retningslinjer følges. Både i sin egen produksjon og hos underleverandørene.

www.beechfield.com

Bella + Canvas

Sunn livsstil, sosialt ansvar: Hos Bella er det ikke noe man bare snakker om – man gjør det, og så snakker om man det: Firmabygget forsynes med solenergi, firmabilene er hybridbiler, papiret de bruker er FSC-sertifisert og de avholder treplantingsseremonier. Et forbilde!

www.bellacanvas.com

Build your Brand

Streetwear-merket Build your Brand er gjennomsyret av coolness. Perfekt for alle som legger vekt på en trendy, urban stil. For Build your Brand er sosialt ansvar viktig. Som medlem i initiativet Business Social Compliance Initiative (BSCI) forplikter foretaket seg til å sikre høye sosiale standarder i alle leverandørlandene.

  • Sertifikater og kvalitetsmerker: BSCI

www.buildyourbrand.de

Continental Clothing

«Ikke nøl, gå til handling nå». Dette prinsippet er Continental Clothing Companys misjon, og med sin EarthPositive-kolleksjon har de utløst en revolusjon i bransjen for økologisk tekstiler ved å senke utslippene fra produksjonen med 90 %. Den hippe produsenten er fortsatt en mellomstor bedrift som har forpliktet seg til etisk drift og kontroll gjennom hele prosessen fra dyrking og produksjon til distribusjon og salg.

www.continentalclothing.com

Daiber

Merket Gustav Daiber står for et stort produktutvalg og har en lang firmahistorie med bred erfaring. Miljøansvar og høy kvalitet er typisk for denne produsenten.

www.daiber.de

Fruit of the Loom

The Fruit Code er navnet på Fruit of the Looms etiske retningslinjer. Og den har det i seg: Den skal sikre bærekraftig, trygg tekstilproduksjon og rettferdige arbeidsforhold, og skal ikke bare gjelde i foretakets egen produksjon, men også hos underleverandørene.

www.fruitoftheloom.eu

Gildan

Gildan tilbyr klesprodukter for hele familie over hele verden. Tøffe snitt og trendy farger gjør denne T-skjorten til et sikkert valg i hverdagen. Dessuten legger merket stor vekt på miljøvern.

www.gildan.com

Korntex

Fabrikanten Korntex® har spesialisert seg på arbeidsklær. Dessuten er de ledende på refleksvester, så det var et opplagt valg å utvide Spreadshirts produktutvalg med refleksvester fra Korntex®.

https://korntex.com

MBW

MBW har spesialisert seg på reklameartikler som teddybjørnene våre. Familiebedriften produserer i Det fjerne østen, og er derfor svært opptatt av fortløpende kvalitetssikring og sosialt ansvar. De samarbeider i stor grad med bedrifter som oppfyller kravene i Business Social Compliance Initiative (BSCI) eller International Council of Toy Industry (ICTI), og sender ut teams som bistår med rådgivning og kontroller lokalt.

https://mbw.sh

Quadra

www.quadrabags.com

Russell

At et firma som Russell kan se tilbake på en 110 år lang bedriftshistorie, betyr at de har gjort mye riktig. Blant annet har de helt fra starten satset på innovasjon, kvalitet og integritet: I dag kontrolleres alle produksjonssteder av den uavhengige organisasjonen WRAP, og hele sortimentet er sertifisert i henhold til Oeko-Tex 100-standarden.

www.russelleurope.com

Sol’s

The Fair Spirit – slik lyder mottoet for merket Sol's, og det med rette. Tekstil- og veskespesialisten kan vise til en rekke sertifikater og avtaleverk: Kontrollerte tekstiler, fairtrade, miljøvern – her er det ingenting å klage på.

www.cotton.de

Spreadshirt

Med Spreadshirts egen kolleksjon har vi oppfylt en gammel drøm. Vårt mål er å forbinde trendbevissthet med fremragende trykkresultater. Alle produkter i Spreadshirt-kolleksjonen er sertifisert iht. Oeko-Tex® Standard 100 og BSCI. På forespørsel sender vi deg gjerne informasjon om ytterligere sertifiseringer.

Stanley & Stella

Den europeiske trendlabelen Stanley & Stella er mer enn en produsent av gode økologiske klær. Stanley & Stella kombinerer perfekt bærekomfort, en god dose rock’n‘roll og ren samvittighet. Merket velger bare partnere som overbeviser dem med bærekraftighet, miljøbevissthet og respektfull behandling av medarbeidere – og det gjelder for alle, fra økologiske bomullsbønder til klesfabrikanter.

www.stanleystella.com

Stedman

Promo-T-skjorter i fremragende kvalitet – det har vært Stedmanns motto i over seksti år. Og det er fortsatt like aktuelt for det amerikanske firmaet i dag. Kvalitetsnivået betyr blant annet at firmaet overholder standarder som OEKO-TEX® 100 og har en firmapolitikk som fremmer redelighet og integritet.

www.stedman.eu

Urban Classics

Urban Classics står for trendy og komfortabel streetwear med varig kvalitet. Denne kvaliteten kan de bl.a. takke ansvarsfull ressurshåndtering og rettferdig behandling av medarbeiderne, som ligger Urban Classics på hjertet som medlem av Business Social Compliance Initiative (BSCI).

  • Sertifikater og kvalitetsmerker: BSCI
  • Medlemskap: BSCI

www.urban-classics.net

Westford Mill

www.westfordmill.com